Prednosti dugoročnog najma automobila nad lizingom

 

Korišćenje rent a car usluga davno je prestalo da bude luksuz. Pogodnosti koje vam donosi rent-a-car su višestruke. Iznajmljivanjem vozila postajete gospodar svog vremena. Vi odlučujete kada ćete krenuti, gde ćete ići, kojim putem i da li ćete negde usput stati ili ne. Rent-a-car štedi vaše vreme, odnosno pomaže vam da vreme iskoristite na najbolji mogući način. Svaki auto koji se rentira je pre svega pouzdan, siguran, servisiran. Šansa da vas rentirani auto  ostavi na putu gotovo i da ne postoji.

Evo podsetnika na to šta Vam je potrebno da biste iznajmili auto:

   • Važeća vozačka dozvola minimum 5 godina

   • Važeća lična karta

   • Pasoš

   • Validni brojevi mobilnog i fiksnog telefona

     

  Šta je dugoročni najam?

  Dugoročni najam ili operativni rent podrazumeva iznajmljivanje vozila na period od minimum 12 meseci. Operativni rent ili dugoročni najam automobila se u praksi pokazao kao odličan izbor kako za pravna, tako i za fizička lica. S obzirom na to da je jedini trošak pored cene najma, utrošak goriva, itekako je primamljiva opcija.  Održavanje vozila, registracija, kasko osiguranje, gume, i svi ostali troškovi vezani za ekspolataciju vozila, uračunati su u cenu najma. Naša rent-a-car agencija će voditi računa o tome da redovno servisirate Vaše vozilo, vi samo vozite auto.

  Dugoročni najam je iznajmljivanje vozila po sistemu ključ u ruke, sa integrisanim dodatnim uslugama, na period od 12 do 60 meseci. Bez depozita, bez učešća, dakle auto možete odmah voziti. Plaćanje se vrši mesečno a cena uključuje:

    • Finansiranje vozila – novo ili polovno

    • Registraciju, kasko osiguranje, zeleni karton

    • Redovno servisiranje

    • Kupovinu, zamenu i skladištenje pneumatika

    • Zamensko vozilo u slučaju kvara ili štete

    • Pomoć na putu 24/7

   Posle isteka ugovora imate više opcija a to su:

     • Vraćanje vozila

     • Novi ugovor

     • Otkup vozila

    Kome je namenjen dugoročni najam?

    Dugoročni najam namenjen je svima koji imaju potrebu da brzo i jeftino nabave vozilo za lične ili poslovne potrebe. A to su : fizička i pravna lica i preduzetnici koji žele da izbegnu troškove vlasništva i evidentiranja u kreditnom birou. Operativni rent je naročito pogodan za firme koje zapošljavaju komercijaliste, čije se potrebe za vozilima često menjaju u zavisnosti od obima posla ili povremeno imaju potrebu za vozilima. Ispostavlja se jedna faktura mesečno, bez obzira na broj vozila – bez troškova vaše administracije i ljudstva. Fokusirajte se na sopstveni biznis, a brigu o vozilima prepustite nama jer to je naš posao. Uz ovu vrstu usluge možete redovno obnavljati vozni park.

    Koje su koristi firme koja se opredeli za dugoročni najam?

    Dugoročni najam ima mnogo prednosti u odnosu na lizing. Kao prvo, ugovor o iznajmljivanju možete sklopiti veoma  jednostavno, u samo jednom danu. Nema prikupljanja zahteva za finansiranje i  ogromne dokumentacije kao kod lizinga, niti provera boniteta i izdvajanje novca za troškove obrade kredita. Takođe, rata za iznajmljivanje je znatno niža i nema zakonskih ograničenja u smislu opterećenja zarade. Kod pravnih lica vozila se ne knjiže u osnovna sredstva, već u troškove, a PDV kasnije može vratiti. Ugovorom za rentiranje vozila uključene su usluge registracije i tehničkog pregleda, osnovno i kasko osiguranje, redovni servis i održavanje, zamena zimskih i letnjih guma, preuzimanje na željenoj adresi, kao i dobijanje drugog vozila u slučaju da se iznajmljeni automobil pokvari. Ove povoljnosti nećete dobiti lizingom, pa i ne čudi što se poslednjih godina sve više kompanija odlučuje za dugoročni najam vozila.

    Vaš Ibis rent d.o.o. 

    Vesti

    Slični članci

    Odio eu viverra tincidunt tristique ullamcorper blandit dipiscing nunc risus integer at elementum cursus. Lorem justo a felis elit amet.